luni, 11 februarie 2013



Virusul POLIȚIA ROMÂNĂ

Virusul botezat în mod informal "Poliția Română" este o amenințare informatică de tip ransomware ce blochează accesul utilizatorului la calculatorul infectat până când acesta plătește o taxă. Virusul trimite mesaje ce par ale poliţiei, blochează calculatoarele şi îi somează pe utilizatori să plătească online o amendă de câteva sute de lei, pentru încălcarea drepturilor de autor. De frică pedepselor pentru pirateria online, zeci de oameni au căzut în capcană.

Hackerii trimit mesaje în numele Poliției. Un nou virus circulă pe internet

Noua vulnerabilitate în Java a fost inclusă imediat în cele mai importante instrumente de atac din lume, printre care cunoscutul Nuclear Pack, Blackhole, precum și varianta acestuia, Cool Exploit Kit, informează BitDefender. 
Majoritatea acestor atacuri sunt comandate de pe servere localizate în Marea Britanie, Canada și Statele Unite, dar, dat fiind faptul că virusul este tradus în mai multe limbi, orice utilizator care folosește versiunile vulnerabile de Java poate deveni o victimă.
România, se află, pe locul 5 în topul țărilor în care s-au înregistrat cele mai multe tentative de atac care au exploatat această vulnerabilitate în Java, după Sua, Franța, Canada și Belgia. 
“Ca orice tehnologie extrem de răspândită, Java atrage interesul infractorilor informatici. Atacurile cu ransomware livrate prin intermediul unei versiuni vulnerabile de Java sunt extrem de ușor de monetizat, în mod special cele care combină frica față de autorități cu pierderea accesului la un bun personal”, a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.
De asemenea, se recomandă actualizarea produsului Java la versiunea 1.7 Update 11
Utilizatorii care se confruntă cu virusul "Poliția Română" au la dispoziție gratis un utilitar de dezinfecție creat de BitDefender, care poate fi descărcat de aici: http://www.bitdefender.com/VIRUS-1000659-en--Trojan-Ransom-IcePol.html
BAFTA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu